Valikko

b matkailu

Matkailu

Matkailu

Hyrynsalmella on hyvät harrastusmahdollisuudet ympäri vuoden. Hyrynsalmella sijaitseva Ukkohallan matkailukeskus tarjoaa monipuolista tekemistä ja majoitusta ympäri vuoden. Laskettelu, maastohiihto, lumikenkäily, moottorikelkkailu, kalastus, ratsastus, wake, frisbeegolf, vaellus, sauvakävely, rullahiihto ja pyöräily ovat esimerkkejä alueen ulkoaktiviteeteistä. 

Kylpylä- ja saunamaailmassa on monipuoliset sisäliikuntatilat, nykyaikaiset kokoustilat, monta erityyppistä saunaa, hemmotteleva hoito-osasto sekä virkistymisaltaita. Alueella sijaitsee myös keilahalli ja ravintola Saaga.

Suopotkupallon MM-kisat järjestetään Hyrynsalmella Vuorisuolla heinäkuun kolmantena viikonloppuna. Vuoden 2020 kisat on peruttu korona-epidemian vuoksi. Suopotkupallon 21. MM-kisat järjestetään 16.-17.7.2021. 

Kainuun ulkoilukartasta löytyvät Hyrynsalmen kesäretkeilyyn luontopolut, retkeilyreitit, Ukkohallan pururata, Hallan pyöräilyreitti ja uimarannat. Talviretkeilyyn löytyvät kartat mm. laduista ja moottorikelkkaurista. Vesiretkeilyn osalta kartasta löytyvät mm. melontareitit, veneluiskat ja venesatamat.

Hyrynsalmen luonto tarjoaa hyvät metsästys- ja kalastuspaikat sekä anteliaat marjamaat ja sienimetsät. Lintujen tarkkailemiseen tai seuraamiseen on oiva paikka Kuivajärven lintutorni. Tornille on opasteet Jorolan luota (Laitalantie 120, Hyrynsalmi), josta polku perille saakka.

Vapaa-ajankeskus Camping Vonkka on kesäisin avoinna oleva karavaanari- ja leirintäalue. Siellä sijaitsee myös yleinen uimaranta.

Maaseutumatkailukohteet tarjoavat majoituksen lisäksi palveluja, kuten opastettuja marjastus-, kalastus- ja metsästysretkiä, tutustumista maatilan eläimiin, opastettuja retkiä luonto- ja kulttuurikohteisiin sekä savusaunan.

Hyrynsalmen kulttuurikohteita ovat mm. kesäisin Kaunislehdon talomuseo, taidenäyttely Mustarindassa sekä Hyrynsalmen kesäteatteri. Ympärivuoden avoinna olevana kohteena on pienoismallinäyttely Hyrynsalmen kunnantalolla arkisin klo 9 - 15. 

Hyrynsalmen vanha rautatieasema on upea vanha hirsinen asemarakennus, jossa on mahdollisuudet järjestää erilaisia luentoja, kokouksia, taide- sekä valokuvanäyttelyitä, kursseja, perhejuhlia tai muita juhlia ympäri vuoden. Asemalta löytyvät astiasto ja istumatilat 60 hengelle, hyvin varusteltu keittiö, videotykki, valkokangas ja fläppitaulu, taidenäyttelyn ripustustangot, kohdevalaistus sekä mahdollisuus pitopalveluun.

Hyrynsalmen kunta

Laskutie 1
89400 Hyrynsalmi
kunta(e)hyrynsalmi.fi

Sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi(e)hyrynsalmi.fi

Aukioloajat

Kunnanvirasto on avoinna
ma - pe klo 9 - 15
(suljettu klo 11 - 11.30)

 

 

 

 Kirjaudu sisään