Valikko

b varhaiskasvatus

Varhaiskasvatukseen hakeminen

Kuntamme on ottanut käyttöön Wilma varhaiskasvatuksen. Järjestelmän avulla huoltajat voivat

  • Hakea lapselle paikkaa varhaiskasvatuksesta
  • Ottaa varhaiskasvatuspaikan vastaan
  • Tarkastella lapselle tehtyjä päätöksiä
  • Hakea muutosta lapsen varhaiskasvatukseen sekä irtisanoa varhaiskasvatuspaikan
  • Varata lapselle hoitoaikoja
  • Tarkastella lapsen varhaiskasvatussuunnitelmaa ja muita lapselle tehtyjä asiakirjoja
  • Vastata varhaiskasvatuksen järjestämistä koskeviin kyselyihin
  • Ilmoittautua esiopetukseen ja perusopetukseen sekä tehdä muita hakemuksia
  • Viestiä varhaiskasvatuksen henkilökunnan kanssa

Jokainen huoltaja käyttää Wilmaa henkilökohtaisella tunnuksella. Wilma varhaiskasvatuksen käyttö edellyttää vahvaa tunnistautumista. Huoltaja luo itse Wilma-tunnuksen linkistä avautuvien ohjeiden mukaan tai käyttää olemassa olevaa Wilma-tunnustaan. Huoltaja voi linkittää kaikki lastensa (varhaiskasvatuslapset sekä koululaiset) saman tunnuksen alle.

  • Mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta tehdä vahvaa tunnistautumista suomi.fi-palvelussa, ole yhteydessä päiväkotiin, josta saat ohjeet varhaiskasvatushakemuksen tekemiseen sekä Wilma-tunnuksen luomiseen

Varhaiskasvatukseen voi hakea ympäri vuoden. Hakemus on tehtävä viimeistään neljä (4) kuukautta ennen kuin lapsi tarvitsee varhaiskasvatusta.

Jos lapsen varhaiskasvatuksen tarve johtuu vanhemman nopeasta työllistymisestä tai opiskelusta, tulee paikkaa hakea viimeistään kahta viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee varhaiskasvatusta.

 Huoltajan ohje varhaiskasvatushakemuksen tekemiseen

Perustietolomake

Hyrynsalmen kunnan varhaiskasvatus suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä varhaiskasvatuksen henkilöstön ja huoltajien kanssa. Tavoitteena on, että asiat hoidetaan keskustelemalla huoltajien ja varhaiskasvatusyksikön henkilöstön kanssa sekä tarvittaessa esimiehen kanssa. Huoltajia kannustetaan avoimeen keskusteluun henkilöstön kanssa varhaiskasvatuksen arkeen ja toimintatapoihin liittyvistä asioista.

Hyvä varhaiskasvatus rakennetaan yhdessä.

 

Muutokset ruoka-aineallergioiden ilmoittamisessa

1.8.2023 alkaen vaaditaan lääkärintodistus. Lääkärintodistus tulee esittää ruokavaliosta silloin kun lapsella on keliakia, synnynnäisesti laktoosiallergiset ja vaikea oireinen ruoka-aineallergia, josta voi tulla anafylaktinen reaktio. Mieltymisistä johtuvia ruoka-aineiden välttämisiä ei oteta huomioon.

Päiväkodista ja Hyrynsalmen kunnan nettisivulta saa tulostettavan lomakkeen https://www.hyrynsalmi.fi/varhaiskasvatus-ja-opetus/perusopetus/lomakkeet, jonka huoltajat täyttävät ja ovat yhteydessä Hyrynsalmen neuvolaan p. 044 7970 188 sopiakseen ajan lääkärille. Yhteydenotot terveydenhoitajalle 3.7.2023 alkaen, hoitajan loman vuoksi.

Lääkärintodistus tulee toimittaa päiväkodille, josta tieto toimitetaan keskuskeittiölle.

Jos varhaiskasvatuksen tiedoissa on lapsesta ilmoitettu ruoka-aineallergia ja siitä ei ole toimitettu lääkärintodistusta. Niitä ruoka-aineallergioita ei oteta enää huomioon 1.8. 2023 alkaen.

 

Muistutus

Mikäli asiat eivät yhdessä keskustelemalla ratkea, on palvelun käyttäjällä mahdollisuus laatia muistutus varhaiskasvatuksen toiminnasta liittyen varhaiskasvatuksen laatuun tai siihen liittyvään kohteluun. Muistutus tehdään kirjallisesti. Siinä tulee olla kirjattuna taho, jota muistutus koskee, eli ryhmäperhepäiväkodin nimi sekä muistutuksen aihe. Muistutuksesta tulee ilmetä myös muistutuksen tekijän yhteystiedot, jonne vastine toimitetaan.

Muistutus toimitetaan varhaiskasvatuspäällikkö/päiväkodinjohtajalle os. Lohitie 11, 89400 Hyrynsalmi.

Muistutus kirjataan ja käsitellään asianmukaisesti ja siihen annetaan vastaus kohtuullisessa ajassa muistutuksen tekemisestä (varhaiskasvatuslaki 54 § 540/2018).

Muistutus varhaiskasvatuksen toiminnasta -lomake


Varhaiskasvatuspäällikkö/päiväkodinjohtaja
Päivi Hyttinen
p. 044 7104 468
Sähköp. etunimi.sukunimi(a)hyrynsalmi.fi

 

Hyrynsalmen kunta

Laskutie 1
89400 Hyrynsalmi
kunta(e)hyrynsalmi.fi

Sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi(e)hyrynsalmi.fi

Aukioloajat

Kunnanvirasto on avoinna
ma - pe klo 9 - 15
(suljettu klo 11 - 11.30)

 

 

 

 Kirjaudu sisään

Hyrynsalmen kunnan Facebook-kanava

Hyrynsalmen kunnan Youtube-kanava

Hyrynsalmen kunnan Instagram-kanava