Valikko

b varhaiskasvatus

Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatus on lapsen suunnitelmallista ja tavoitteellista kasvatusta, hoitoa ja opetusta. Varhaiskasvatuksen tavoitteena on tarjota lapselle turvallista hoitoa ja huolenpitoa sekä ikäkauteen sopivaa opetusta. Varhaiskasvatus tukee vanhempia lasten kasvatuksessa sekä edistää ja tukee lasten kokonaisvaltaista tasapainoista kasvua ja kehitystä.

1.8.2016 alkaen jokaisella alle kouluikäisellä lapsella on oikeus saada varhaiskasvatusta 20h viikossa.

Lapsella on oikeus laajempaan varhaiskasvatukseen kuin 20 tuntia viikossa silloin, kun se on tarpeellista lapsen vanhemman/huoltajan osa-aikaisen tai väliaikaisen työssäkäynnin, työllistymistä edistävään palveluun osallistumisen, kuntoutuksen tai muun vastaavan syyn mukaan.

Kokopäiväistä varhaiskasvatusta on järjestettävä, jos vanhemmat/huoltajat työskentelevät tai opiskelevat kokoaikaisesti. Lapselle on järjestettävä varhaiskasvatusta kokopäiväisesti myös silloin, jos se on tarpeen lapsen kehityksen, tuen tarpeen tai perheen olosuhteiden takia taikka se on muutoin lapsen edunmukaista.

Hyrynsalmen kunnassa varhaiskasvatusta järjestetään ryhmäperhepäiväkodeissa joista yksi tarjoaa ympärivuorokautista hoitoa. Koululaisille ja esikoululaisille varhaiskasvatusta järjestetään aamu- ja iltapäivätoiminnassa. Avointa varhaiskasvatusta tarjotaan seurakunnan ja kunnan yhteisessä päiväkerhotoiminnassa.

 

Tässä linkki eAsiointiin: https://sote.easiointi.fi/fi/web/hyrynsalmi-vaka

 

Valtakunnallinen varhaiskasvatussuunnitelma

Hyrynsalmen kunnan paikallinen varhaiskasvatussuunnitelma

  

Lisätiedot

Varhaiskasvatuspäällikkö
Päivi Hyttinen
Matkap. 044 7104 468
Etunimi.Sukunimi(e)hyrynsalmi.fi

Varhaiskasvatus
Laskutie 1
89400 HYRYNSALMI

 

outi.pulkkinen(e)hyrynsalmi.fi

Hyrynsalmen kunta

Laskutie 1
89400 Hyrynsalmi
kunta(e)hyrynsalmi.fi

Sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi(e)hyrynsalmi.fi

Aukioloajat

Kunnanvirasto on avoinna
ma - pe klo 9 - 15
(suljettu klo 11 - 11.30)

Kunnanvirasto on suljettu 31.7.2020 saakka

 

 

 Kirjaudu sisään