Valikko

b hyrynsalmi

tiistai, 10 lokakuu 2023 10:24

Valtteri Romppainen ja Siiri Kyllönen rakentavat omakotitaloa Hyrynsalmelle

Valtteri ja Siiri ostivat vanhan talon Hyrynsalmelta ja rakentavat nyt tilalle uutta. Heidän talonrakennusprojektinsa alkoi viime syksynä ja näillä näkymin sen olisi valmis ensi keväänä tai kesänä. Valtteri oli jo pidemmän aikaa katsellut Hyrynsalmen talomarkkinoita, mutta mieleistä taloa ei ole sinä aikana tullut myyntiin. ”Ei kai se auta silloin kuin rakentaa uusi.”, hän toteaa. Siirin mukaan osa syy siihen, ettei mieluista taloa ole löytynyt on tietynlaisten kohteiden suuri kysyntä Hyrynsalmella. Hän kertoo, että potentiaalisia taloja on ollut yleensä katsomassa muitakin heidän kanssaan samaan aikaan, ja toisaalta osa taloista myydään sisäpiirikaupoilla ennen kuin ne edes ehtivät tulla avoimeen myyntiin.

Lähialueilla olisi saattanut olla potentiaalisia taloja tarjolla, mutta ainakaan tällä hetkellä Valtteri ja Siiri eivät näe itseään asumassa muualla. Yhtenä syynä Hyrynsalmelle rakentamisessa on se, että Valtteri on täältä kotoisin ja myös hänen työnsä ovat täällä. Hyrynsalmella on myös hyvät alueet harrastaa kalastusta ja metsästystä, mikä on Valtterille tärkeitä. Toisaalta Siiri on muualta kotoisin ja töissäkin hän käy Kajaanissa. Siirin mukaan se on kuitenkin ihan kuljettava matka. Hyrynsalmella Siiri pitää erityisesti hyvistä mahdollisuuksista liikkua luonnossa sekä kylän hyvästä yhteishengestä. Toisaalta hän kertoo, että Hyrynsalmella on myös kaikki palvelut, mitä he tarvitsevat eikä hän koe, että täältä puuttuisi mitään. Hyväksi asiaksi Siiri nostaa myös varhaiskasvatuksen. Hyrynsalmelle on valmistunut uusi päiväkotirakennus noin vuosi sitten ja tämän vuoden elokuussa varhaiskasvatus muuttui maksuttomaksi.

Valtteria ja Siiriä asuntolainan korkojen nousu ei ole saanut toisiin ajatuksiin talon rakentamisen suhteen. ”Aika hurjia on nuo hinnat ja koko rakennusalan tilanne tällä hetkellä.” Siiri sanoo. He eivät kuitenkaan usko siihen, että korot tulisivat lähiaikoina kovin paljon muuttumaan. Toisaalta Siiri myös huomauttaa, että kun ei tarvitse maksaa vuokraa vaan voi lyhentää omaa lainaa, se on aina kotiin päin.

Siiri kertoo paikallisen rakennustarvikkeiden myyjän ja muiden toimijoiden olleen mukana projektissa. Hänen mukaansa aina on saanut kaiken tarvittavan, ja jos jotain ei ole ollut varastossa se on kyllä heti tilattu. Siiri kertoo myös lupaprosessin sujuneen hyvin.

Jos olet kiinnostunut vapaista tonteista ja haluat lisätietoa

Yhteystiedot

Asuntosihteeri

Anja Heikkinen     
(08) 615 54882      
anja.heikkinen(e)hyrynsalmi.fi

Kehityspäällikkö

Pekka Oikarinen      
(08) 6155 4822      
044 7104 401      
pekka.oikarinen(e)hyrynsalmi.fi    

 

Hyrynsalmen kunta

Laskutie 1
89400 Hyrynsalmi
kunta(e)hyrynsalmi.fi

Sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi(e)hyrynsalmi.fi

Aukioloajat

Kunnanvirasto on avoinna
ma - pe klo 9 - 15
(suljettu klo 11 - 11.30)

 

 

 

 Kirjaudu sisään

Hyrynsalmen kunnan Facebook-kanava

Hyrynsalmen kunnan Youtube-kanava

Hyrynsalmen kunnan Instagram-kanava