Valikko

b hyrynsalmi

keskiviikko, 27 syyskuu 2023 16:22

Mika ja Maria Aarinen rakentavat pientä mökkikylää Ukkohallaan

Oululainen IT alan insinööri Mika Aarinen ja hänen vaimonsa Maria Aarinen rakentavat parhaillaan Ukkohallaan Syväjärven rantaan pientä mökkikylää, johon kuuluu neljä asuinmökkiä, huoltorakennus ja sauna. Aaristen tarkoituksena on saada mökit valmiiksi ja vuokralle jo hiihtokauden alussa.

Kyseessä ei ole ensimmäinen vastaavanlainen projekti Aarisille, vaan heillä on mökkien vuokraustoimintaa myös toisessa hiihtokeskuksessa. Ukkohallaa Mika Aarinen kuvailee erinomaiseksi paikaksi. Hän kertoo lomailleensa itse Ukkohallassa muutama vuosi sitten, jolloin hän jo tykästyi paikkaan heti. ”Mä tykkäsin näistä rinteistä ja kelkkareitithän täällä olivat aivan mahtavat jo silloin.” Mika Aarinen kertoo. Lisäksi hän mainitsee Ukkohallan yhteydessä olevia muita palveluita, kuten Saunamaailman ja keilaradan ja sanoo niiden lisäävän alueen mielenkiintoisuutta myös vuokralaisia silmällä pitäen.

Muihin hiihtokeskuksiin verrattuna Mika Aarinen pitää Ukkohallan kesäaktiviteetteja, kuten Wakeboard rataa ja polkuveneitä, erityisen positiivisina asioina. Hän uskookin alueen houkuttelevan vuokralaisia myös kesäisin nimenomaan näiden aktiviteettien ansiosta. Sekä tietysti siksi, että mökit sijaitsevat järven rannalla.

Muille mökin rakentamista suunnitteleville Mika Aarinen kertoisi, että Hyrynsalmella on yllättävän paljon tekijöitä. ”Tämä on kuitenkin pieni paikkakunta ja silti täältä on löytynyt ammattitaitoista porukkaa. Nytkin tuolla taustalla tekee töitä paikallinen maansiirtourakoitsija, joka on viimeisen päälle asiantuntijamies.” Mika Aarinen kehuu. Lisäksi hän kertoo käyneensä hyviä keskusteluja paikallisen rakennustarkastajan kanssa, jolla on hänen mukaansa ollut myös joustavuutta tarvittaessa.

Rakentamishankkeessaan Aariset pyrkivätkin käyttämään paikallisia toimijoita ja toimittajia aina kun se on mahdollista. Paikallisten toimijoiden lisäksi Mika Aarinen haluaa mainita yhteistyökumppaninsa arkkitehtitoimisto Jarmo Lokion Torniosta, Loma-asuntojen toimittajan HAWO:n Limingasta sekä rantasaunan toimittajan Salvoksen Pyhännältä.

 

Media

Jos olet kiinnostunut vapaista tonteista ja haluat lisätietoa

Yhteystiedot

Asuntosihteeri

Anja Heikkinen     
(08) 615 54882      
anja.heikkinen(e)hyrynsalmi.fi

Kehityspäällikkö

Pekka Oikarinen      
(08) 6155 4822      
044 7104 401      
pekka.oikarinen(e)hyrynsalmi.fi    

 

Hyrynsalmen kunta

Laskutie 1
89400 Hyrynsalmi
kunta(e)hyrynsalmi.fi

Sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi(e)hyrynsalmi.fi

Aukioloajat

Kunnanvirasto on avoinna
ma - pe klo 9 - 15
(suljettu klo 11 - 11.30)

 

 

 

 Kirjaudu sisään

Hyrynsalmen kunnan Facebook-kanava

Hyrynsalmen kunnan Youtube-kanava

Hyrynsalmen kunnan Instagram-kanava