Valikko

b hyrynsalmi

maanantai, 20 marraskuu 2023 09:30

Musiikkinäytelmä Hallan Ukosta, ensi-ilta lähestyy

Kainuun merkkimiehen Juho Heikkisen vaiheikkaan elämän merkittävimmistä tapahtumista kertovassa näytelmä on kainuulaista yhteistyötä. Mukana on noin 40 näyttelijää ja toimijaa sekä kainuulaisista puhallinsoittajista koostuva puhallinorkesteri, Halla-seitsikko.
Musiikkinäytelmän ohjaaja kuhmolainen näyttämötaiteen ammattilainen Erkki Kähkönen kertoo Hallan Ukon olleen merkkihenkilö, jonka työn ja toiminnan sisältöä halutaan nostaa esille kansan tietoisuuteen.
– Tässä esityksessä menemme vahvasti musiikki edellä, repliikkejä on vähemmän. Minulla on hyvä kutina tulevasta esityksestä, teemme aiheesta kunnioittavan teoksen musiikin elementein. Ilmapiiri on innostunut ja loppua kohden mennään, Kähkönen kertoo.
Oman haasteensa tuo esitystila, jossa katsojat ovat kolmessa suunnassa. Kähkösen mukaan haluttiin rakentaa tila, jossa esiintyjät ovat lähellä katsojia synnyttäen intiimin tunnelman.
– Näyttelijät eivät pääse piiloon, he liikkuvat ihmisten ympärillä ja ovat keskellä. Tavallaan olemme yhdessä asian äärellä, Kähkönen muistuttaa.
Kiannon roolissa näyttelevät hyrynsalmelainen Pentti Remes on toiminut paikallisessa harrastajateatterissa yli kymmen vuotta ja Hallan Ukko - musiikkinäytelmä innosti mukaansa jo aiheensa takia.
– Iso projektihan tämä on ja Kiannon rooli on haasteellinen. Ilmari Kianto oli myös tärkeä henkilö Hallan Ukon elämässä. Tämä on meille iso projekti ja ryhmä on innolla mukana, Pentti Remes kiittelee.
Puvustus on teettänyt töitä hyrynsalmelaisille Terhi Pitkäselle ja Katja Kuismin-Jokiselle, jonka mukaan osa asuista on saatu hyvin koottua eri puolilta Kainuuta.
– Pientä ongelmaa vielä on etenkin jääkäreiden vaatteiden saamisessa, Kuismin-Jokinen kertoo.
– Teatterit ovat olleet kiitettävän yhteystyöhaluisia eri puolilla Kainuuta ja olemme saaneet asusteita hyvin, Pitkänen kiittelee.
Hallan Ukon vaimoa Lici Heikkistä esittää Anna-Kaisa Korpinen Kajaanista ja Hallan Ukon roolissa näyttelee Pasi Korhonen Sotkamosta.

Hyrynsalmen kunta

Laskutie 1
89400 Hyrynsalmi
kunta(e)hyrynsalmi.fi

Sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi(e)hyrynsalmi.fi

Aukioloajat

Kunnanvirasto on avoinna
ma - pe klo 9 - 15
(suljettu klo 11 - 11.30)

 

 

 

 Kirjaudu sisään

Hyrynsalmen kunnan Facebook-kanava

Hyrynsalmen kunnan Youtube-kanava

Hyrynsalmen kunnan Instagram-kanava